Open call

Viirus muutti syksyllä 2017 Helsingin Jätkäsaareen, vastarakennettuun teatteritaloon. Viiruksen uudet tilat osoitteessa Välimerenkatu 14 koostuvat Suuresta salista (350m2), Studio 1stä (58m2), Galleriatilasta (78m2), Harjoitussalista (57m2), sekä ulkotiloissa sijaitsevasta Amfi-teatterista. Oman toimintansa ohella Viirus vuokraa tilojaan erilaisille taiteen alan toimijoille vierailuesityksiin, harjoituksiin ja muihin tapahtumiin.

 

VIIRUS GUEST: Open call 2018-2019

 

Uusien tilojen myötä teatteri on käynnistänyt kuratoidun VIIRUS GUEST-vierailuohjelmiston, jonka Open call-haku tapahtuu kaksi kertaa vuodessa. Ohjelmistovalinnoista päättää Viiruksen taiteellinen kollektiivi yhdessä ohjelmatuottajan kanssa.

 

Vierailuesitysten haku, syksy 2018 ja vuosi 2019

 

Kevään GUEST-haku on nyt käynnistynyt. Viirus hakee taiteellisesti korkeatasoisia ja ammattimaisia tuotantoja. Vastaanotamme mielellämme myös erilaisia yhteistyötarjouksia ja kiinnostavia ideoita. Projektit voivat olla kestoltaan lyhytaikaisia (esim. muutamia tunteja tai päiviä) tai pitkäaikaisia (yhdestä viikosta useaan kuukauteen).

 

Valinnassa painotamme erityisesti seuraavanlaisia tekijöitä:

– Esitystaiteen konventioita uudistava tuotanto tai uusi, kiinnostava ja yllättävä avaus
– Kantaesitys, Suomen ensi-ilta tai Helsingin ensi-ilta
– Kielellinen ja kulttuurinen monimuotoisuus ja/tai tasa-arvoisuus
– Ajankohtaisuus ja/tai yhteiskunnallisesti tärkeä tematiikka
– Teatteritilojen ja muiden tilojen uusi ja innovatiivinen käyttö
– Alueen asukkaita aktivoiva esitys tai esitysprosessi

 

Pääsääntöisesti haku kohdistuu vuoden 2019 ajalle, mutta joitain vapaita aikoja on myös syksylle 2018. Hakuaika päättyy 16.3.2018.

 

Elektronisen hakulomakkeen löydät: tästä.

Hakemuksen tulisi sisältää lyhyt ja alustava projektikuvaus, tieto työryhmän koostumuksesta, lisätietoja niin teknisistä kuin muista tarpeista (esim. istumapaikkojen määrä salissa), sekä toivottu vuokrausajankohta.

Vuokrahinnoissa on otettu huomioon kulttuurialan tekijöiden toiminnan mahdollisuudet ja rajoitukset. Hinta lasketaan aina keston mukaan.

Pyrimme vastaamaan kaikkiin hakemuksiin 2 kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Tiedustelut avoimeen hakuun ja tilojen teknisiin yksityiskohtiin liittyen ohjelmatuottajalta: +358 505437841 (toimistoaikoina), [email protected]

 

**

Tilojen lisäinfo

 

Viirus Suuri sali: 350 m2, leveys 19,8m, pituus 15,7m, ripustuskorkeus 5,2m. Black box-tyylinen teatterisali, podesta-katsomossa on maksimissaan noin 150 istumapaikkaa ja salin yleisökapasiteetti ilman katsomoa noin 300 seisomapaikkaa. Pakettiauto (korkeus maksimissaan 2,7m) ajettavissa takanäyttämön läheisyyteen. Erilaista tekniikkaa on saatavilla sopimuksen mukaan (mm. perinteiset teatteriheittimet, liikkuvia ja staattisia led-heittimiä, äänentoistolaitteisto).

 

Studio 1: 58 m2, leveys 5,8m, pituus 10m, ripustuskorkeus 2,9m. Perinteiset teatteriheittimet, perusäänentoisto (left-right), katossa noin 1x1m grid, ripustus 100kg/m2. Yleisökapasiteetti maksimissaan 45 istumapaikkaa. Tilassa myös lukittavaa kaappitilaa.

 

Harjoitussali: 57 m2, leveys 6m, pituus 7m (vapaa lattiatila), korkeus 2,7m. Keittiönurkkaus käytettävissä. Tila ei sovellu esityksiin.

 

Galleria: 115 m2. Aula- ja galleriatila, jossa suuret ikkunat Välimerenkadun suuntaan. Sopii erityisen hyvin konserttien, klubien, performanssien, seminaarien ja muiden kevytrakenteisten tapahtumien järjestämiseen. Tekniikka sovittavissa erikseen. Kalusteet täysin muunneltavissa. Yleisökapasiteetti istuma- ja seisomapaikkoineen yhteensä 80. Tilaan saatavilla myös satelliittibaari ja anniskelu.

 

Amfi-teatteri: puolikaaren muodossa oleva ulkonäyttämö, lava 16 m2, katsomo 100 m2, yleisökapasiteetti maksimissaan 100 istumapaikkaa. Tilassa ei ole kiinteätä tekniikkaa.

 

Teatteri sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella. Raitiovaunu 9:n pysäkki on aivan talon edessä ja linjojen 8, 6T ja 7 pysäkit ovat noin 300 metrin etäisyydellä. Ruoholahden metroasema on viiden minuutin kävelymatkan päässä.

 

**

 

Tilojen vuokraus harjoituksiin ja muuhun toimintaan

 

Kuratoidun GUEST-ohjelmiston ohella Viiruksesta voi vuokrata tiloja ympäri vuoden harjoituksiin, työpajoihin, seminaareihin, elokuvakuvauksiin, konsertteihin, keskustelutilaisuuksiin ja muihin tapahtumiin. Lisätietoja ja saatavuutta voi tiedustella ohjelmatuottaja Mirkka Maikolalta.