Koira Complex: Koiran Sydän

 

Venäläistä taidetta amerikkalaisella formaatilla

 Koiran sydän on absurdi komedia, joka perustuu löyhästi venäläisen Mihail Bulgakovin samannimiseen novelliin. Se on pop-up – esitys joka tapahtuu erilaisissa tiloissa mm. taidegalleriassa, yleisessä saunassa, kirkossa, liikehuoneistossa ja väestönsuojassa. Näin se tutkii samalla yhteiskunnallisen karnevalismin suhdetta erilaisiin yhteisöihin ja julkisiin tiloihin.

Koiran Sydän on komedia kahdesta ”to be-teatteritaiteilijasta” Ekistä ja Reiskasta, jotka janoavat sensaatiota päästäkseen julkisuuteen. He risteyttävät suorassa TV:n live-lähetyksessä koiran ja ihmisen venäläisen klassikkokirjailijan Mihail Bulgakovin novellin ohjeiden mukaan. He tulevat jalostaneeksi uuden uljaan ihmistyypin ”homo pers’sapiensin”. Se on suomalainen peruskansalainen, massojen ääni, jolta systeemin onneksi puuttuu kriittinen ajattelukyky sekä intohimo sivistykseen. Mutta mitä käy, kun tämä homssuinen kuvatus saa päähänsä, että myös hänellä on ”oikeus omaan mielipiteeseensä”. ”Kaiken maailman dosentit” ovat äkkiä alati paisuvan ongelman edessä, kun hoidokki alkaakin saada valtaa erilaisissa toimikunnissa, vaikka toisaalta ei osaa laittaa vesihanaa kiinni.

Ohjaus Hanna Kirjavainen
Dramaturgia Työryhmä
Skenografia Kalle Ropponen ja Raisa Kilpeläinen
Äänisuunnittelu Topi Raulo
Näyttämöllä Minna Kivelä, Niina Hosiasluoma, Lassi Alhorinne ja Hanna Kirjavainen

 
ESITYKSET

14.3 klo 19.30 (ensi-ilta), 15.3 klo 19.30, 18.3 klo 15.00 20.3 klo 19.30, 21.3 klo 19.30, 25.3. klo 15.00

LISÄESITYKSET

7.5 klo 19:00 (LOPPUUNMYYTY) & 12.5 klo 19:00

Esityskesto noin 1,5 tuntia. Esitys on suomenkielinen.

LIPUT

perushinta 25 € I alennuslippu (työtön, opiskelija, eläkeläinen) 15 €

Liput voi ostaa suoraan verkosta Lippu.fi: stä tai varata puhelimitse +358 (0)9 440 224 tai sähköpostitse [email protected]

Lipputoimisto ja lunastus
Viiruksen lipputoimisto on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12-18 ja perjantaisin klo 12-16 osoitteessa Välimerenkatu 14, Jätkäsaari. Tervetuloa!

 

Koira Complex® on ohjaaja Hanna Kirjavaisen vuonna 2016 perustama nykyteatteriryhmä, jonka tarkoituksena on sysätä esitystaidetta uusille tutkimattomille urille, sellaisille jotka sijaitsevat jossain teatterin ja ei-teatterin tai tanssin ja ei-tanssin, fyysisen ja metafyysisen välimaastossa.