European theatre collective: Rakentajat

European theatre collective: Rakentajat

Foto: European theatre collective

En föreställning om byggarbetare och byggnader.

I Finland har 70 procent av arbetarna i byggarbetsbranschen invandrarbakgrund.

European theatre collectives pjäs Rakentajat har urpremiär på Viirus 23.10.2018 och handlar om en grupp människor som bor och arbetar i Finland men som av en eller annan orsak inte är knutna till det finska samhället. De lever socialt sett i en gråzon, i ett mellan-landskap.

Vem är de egentligen? Varifrån kommer de? Och vad tänker de på dagligen när de kör de finska bussarna, tömmer finländarnas sopkorgar eller bygger deras hus?

Föreställningen är en blandning av dokumentärteater och fiktivt berättande.

David Kozma är en ungersk-rumänsk skådespelare och regissör och även grundare av European Theatre Company. Kozma är bosatt i Finland sedan 2006 och har sedan dess arbetat för bland annat Ryhmäteatteri och figurerat i både inhemsk film och tv-serier.

Romulus Chiciuc är en rumänsk skådespelare verksam i Finland och han har bland annat samarbetat med teatrar så som European Theatre Collective, Gnab Collective, Svenska teatern, Sivuvalo och Valtimonteatteri. Han arbetar mycket med ljuddesign och installationer utöver det mera traditionella skådespelandet.

Salla Kozma är en finländsk frilansande skådespelare med diger erfarenhet inom både den finländska teater- och filmbranschen. Även hon är verksam inom European Theatre Company både som skådespelare och producent.

Regi och dramaturgi David Kozma
På scenen Romulus Chiciuc, Salla Kozma
Musik Romulus Chiciuc

Understöd
Suomen kulttuurirahasto, Centret för konstfrämjande

Föreställningar på Viirus
Urpremiär 23.10.2018
Övriga föreställningar i oktober och november 2018

Föreställningens längd
Ca 1 h 30 min

Föreställningens språk
Finska

Biljetter
Mera information kommer snart

Mera information
www.theatrecollective.com