Emer Värk & Renzo van Steenbergen: Live Cinema

 

Emer Värk (EST) – Renzo van Steenbergen (NL): Live Cinema

Teater Viirus, 18.5. klo 20:00 ja 19.5. klo 15:00

Teatteri Viirus päättää kevätkautensa ennennäkemättömällä visuaalisella show:lla. Viron kansainvälisesti tunnetuimmat video- ja äänitaiteilijat Emer Värk ja Renzo van Steenbergen tuovat Viiruksen Suureen saliin elektronista musiikkia ja 3D-pohjaista live  cinemaa yhdistelevän installaatioesityksenä. Teos luodaan teatterisaliin uniikkina kokonaisuutena ja se on nähtävissä vain kahden esityksen ajan. Luvassa on järisyttävä, aisteja kutkuttava ja kokonaisvaltaisen lumoava sukellus audiovisuaaliseen maailmaan.

Värk ja van Steenbergen rikkovat esityksissään railakkaasti genrerajoja, luovat uusia visuaalisia ratkaisuja ja uudistavat teatterin ja esitystaiteen konventioita.

Tuloksena on  anarkistisen äänekäs, minimalistinen, runsas, immersiivinen, tanssittava, raju, mutta haastava ja riemastuttava audiovisuaalinen meditaatio, joka  laittaa sydämen lyömään kiivaammin ja jalat ottamaan tanssiaskelia.

Emer Värk (s.1982) on työskennellyt vuodesta 2008 lähtien vapaana taiteilijana teatterin, elokuvan, visuaalien ja valotaiteen parissa. Lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä vj:nä ja videotaiteilijana  niin virolaisten kuin kansainvälisten artistien, instituutioiden ja festivaalien kanssa. Värkin töitä on nähty mm. teatterien ja esitystaiteen talojen NO99, Von Krahli Teater, Eesti Draamateater ja Kanuti Gildi Saal ohjelmistossa, sekä lukuisina vuosina mm. Tallinn Music Weekin konserteissa ja klubeissa, sekä Pixelache ja Flow -festivaaleilla. Taiteilijana Värk keskittynyt projisointeihin ja valoon tilan elementtinä, sekä valon synnyttämiin elämyksiin ja tunteisiin.

Renzo van Steenbergen (s. 1977) on useita vuosia esiintynyt osana haagilaista Feedbacksociety-kollektiivia. Ryhmä on Haagin audiovisuaalisen taiteen ja noise-musiikin kentän pitkäaikaisin ja legendaarisin toimija. Lisäksi hän on toiminut ohjelmistosuunnittelijana ja kuraattorina Seveninchrecordingsissa ja Seveninchprojectissa. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Tallinnassa äänitaiteilijana ja teatterintekijänä. Hänen esityksensä vaihtelevat  live cinema -formaatista ritualistisiin noise-mantroihin ja installaatioesityksistä brutaaleihin ääniakteihin. Van Steenbergen on esiintynyt useissa kansainvälisissä taloissa ja festivaaleilla: Machinista Festival (Glasgow), Garage Festival (Stralsund), Locall Festival (Ateena), Kanuti Gildi SAAL (Tallinna), State-X/New Forms (Haag), DiskCTM festival (Berliini), Amsterdam International Film Festival, Kunsttour (Maastricht), Sonic Acts Festival (Amsterdam), Sensoralia festival (Rooma), Steim (Amsterdam).Van Steenbergin musiikkia on julkaistu Double Cross Records, Sleeping Beast, Cyberfarts Records, S.I.R ja Audioscoop-levymerkeillä.

Esitykset
Perjantaina 18.5. kello 20:00 ja lauantaina 19.5. kello 15:00

Liput
10€.  Perjantain lippu sisältää myös sisäänpääsyn Viiruksen ja Hangö Teaterträff-festivaalin yhteiselle Megabash-klubille.

Huom! Salissa rajattu määrä paikkoja!

Esityksen kesto: n. 60 min.

Osallistu myös Viiruksen ja Hangö Teaterträffin MegaBash -bileisiin 18.5.
Tapahtuma alkaa klo 18.
Lisää MegaBash -klubista täältä!

http://www.viirus.fi/
https://www.hangoteatertraff.org/
http://www.emervark.ee/
http://www.renzooh.com/