Berättelser 1-2-3-4

Berättelser 1-2-3-4 är tillbaka på Viirus 16.2.2019!

Det är fint att få uppleva teater tillsammans med barn. Deras iver och förundran smittar av sig, och man kan leva sig in i hur de upplever de olika momenten, kanske för första gången.
Iscensättningen är helt enkelt underbar, full av överraskningar och snilleblixtar.
Pöysti har skapat en fungerande helhet av de roliga berättelserna, och Kock och Hulkkonen är verkligt utmärkta i sina roller – Kock i fler än en dessutom. Energiska och med livligt minspel och fysiskt uttryck som sig bör.
– HBL 10.4.2018

Foto: Kimmo Metsäranta

Josette knackar varje morgon på sina föräldrars sovrumsdörr. Men hennes föräldrar vill oftast bara sova tycker hon. Kvällen innan har de kanske gått på teater, kanske på restaurang, kanske har de till och med ätit surkål.

Men om mamma och pappa vill sova, kan man ju underhålla sig själv! Josette och hennes hund börjar berätta märkvärdiga historier för varandra. De flyger till månen, de spelar musik, plötsligt börjar det kanske växa blommor överallt.

Berättelser 1-2-3-4 är en upplevelse för barn i åldern 3-6 full av infall, musik och magi. Vi leker med dockor och med varandra, vi berättar för oss själva och tillsammans. För en delad fantasi är dubbel glädje.

Text Eugène Ionesco
Regi & dramatisering 
Oskar Pöysti
På scenen Robert Kock och Meri Anna Hulkkonen
Scenografi, kostym, ljus Janne Vasama
Ljudplanering Kristian Ekholm
Musik Robert Kock

Föreställningen riktar sig till barn från 3 år.
Längd ca 50 min, språk svenska

Föreställningar på Viirus 16.2 kl. 11:00 och 14:30
Biljetter 10 €
www.lippu.fi, [email protected], 09 440 224

Turnébokningar Robin Reuter, [email protected] / +358 44 7388 374

I samarbete med Ensemble Bulleribock

 

Ensemble Bulleribock är en fri teatergrupp, grundad i 2010, vars verksamhet och produktioner grundar sig på en fördomsfri påhittighet, glättighet i vardagliga ting och ett barnsligt sinne.  Bulleribock anser att teater för barn är minst lika viktig som teater för vuxna och att bägge bör göras på samma konstnärliga villkor. Efter de senaste barnteatersuccéer LORANGA, MASARIN OCH DARTANJANG och LILLA ANNA OCH LÅNGA FARBRORN tar ensemblen itu med en ännu absurdare fantasilek. Ionescos berättelser 1,2,3,4 är en hommage till fantasi. 

Pressbilder